UA

Історія українських грошей: ОТП БАНК став партнером серії лекцій проєкту УКультура

Історія українських грошей: ОТП БАНК став партнером серії лекцій проєкту УКультура

АТ «ОТП БАНК» у межах партнерства з проєктом УКультура надаватиме підтримку команді платформи у підготовці серії лекцій присвячених історії грошей: від гривні князів Київської Русі до сучасності, а також постатям та історичним пам’яткам з українських банкнот.

«Ми розпочали колаборацію в перший день Всесвітнього тижня грошей, до відзначення якого щороку долучаються понад 100 країн світу. Спільний проєкт з УКультура дозволить нам підняти глибокі сенси, поглянути на історію українських грошей у філософському, історичному, культурологічному вимірах. Експерти та експертки платформи вивчають небуденні теми, знаходять неочікувані факти, розповідають їх не через дати і перелік прізвищ, а через живі історії. А також пояснюють, як ці історії вплинули на нас, сьогоднішніх», – зазначила team-лідерка благодійного проєкту OTP Bank Helps Ukraine, директорка департаменту з продажів роздрібного бізнесу та управління мережею ОТП БАНК Леся Сирота.

Вона відзначила, що в українських банкнотах закарбовано набагато більше, ніж розмір платіжного номіналу та елементи захисту від підробки. Зокрема, нагадала, що на сучасних грошах зображено символи чи важливі артефакти української державності, які відіграли або відіграють вагому роль в історії країни. Тому освітні лекції допоможуть розширити і доповнити знання про різні епохи і про те, як вони відбиваються у сьогоденні.

«УКультура — інноваційний освітній проєкт про українську культуру з людським обличчям. Без шароварщини та надмірного академізму, разом з провідними дослідниками та дослідницями розповідаємо про здобутки та цінності нашої культури від найдавніших часів до сьогодення. Освітня платформа УКультура створена для студентів, які прагнуть «живої» інформації про українську культуру, для викладачів, які шукають актуальні матеріали і методи викладання, для фахівців у сфері культури, які прагнуть ділитися досвідом і знаннями, та для усіх, хто хоче пізнати глибше українську культуру», – прокоментувала Лариса Довга, керівниця проєкту УКультура.

Усі відеоматеріали, створені у межах співпраці, будуть у безкоштовному доступі на YouTube каналі Банку та на сайті УКультура.

Освітня платформа УКультура була запущена у березні 2023 року. На її сайті містяться як лекції про розвиток української культури від давніх часів до сучасності, так і інтерв’ю з провідними знавцями та знавчинями.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація