UA

ОТП Банк увійшов у трійку банків з найвищим рівнем достатності капіталу: оцінка стійкості НБУ

ОТП Банк увійшов у трійку банків з найвищим рівнем достатності капіталу: оцінка стійкості НБУ

ОТП Банк посів третє місце за рівнем достатності капіталу за підсумками оцінки стійкості, проведеної Національним банком України. Так, згідно з показниками оцінки якості активів (AQR) норматив достатності основного капіталу (Н3) в ОТП Банку склав 7 млрд 234 млн грн, або 19,09% при необхідних рівнях показників 7%.

Регулятивний капітал (Н2) в ОТП Банку становить 12 млрд 315 млн грн. Норматив його достатності – 32,5% при необхідному рівні показнику 10%.

«Це в черговий раз засвідчило, що ОТП Банк перевищує встановлені критерії достатності основного капіталу та якості активів, а також володіє ресурсами для підтримки високих показників навіть при несприятливому сценарії розвитку економіки. ОТП Банк продемонстрував сильні позиції за показником капіталізації, що є одним із найважливіших результатів тестування. За результатом оцінки стійкості у 2023 році ОТП Банк не має потреби у докапіталізації», – прокоментував член правління ОТП Банку, відповідальний за бізнес-лінію ризик-менеджменту Тарас Проць.

Оцінка стійкості банків здійснювалася Національним банком та включала оцінку якості активів (AQR), верифікацію вартості найбільших об’єктів застави за кредитами, екстраполяцію результатів AQR та розрахунок показників діяльності банку на наступні три роки. Оцінку стійкості 2023 року проходили 20 банків, на які припадає загалом більше 90% активів банківської системи. Розрахунок показників діяльності фактично замінив традиційне стрес-тестування. Його здійснено лише за базовим макроекономічним сценарієм на основі макропрогнозу Національного банку. Цей сценарій був помірно консервативним, щоб виявити можливий вплив основних ризиків на діяльність банків за їх поточного стану.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація