UA

ОТП Банк придбав військові ОВДП для своїх клієнтів на суму 2,5 млрд грн з початку 2023 р

ОТП Банк придбав військові ОВДП для своїх клієнтів на суму 2,5 млрд грн з початку 2023 р

ОТП Банк придбав для своїх клієнтів – фізичних осіб з початку року військові ОВДП на суму 2,5 млрд грн у результаті укладання майже 700 угод з їх покупки. «Ця сума перевищує 80% ОВДП придбаних за весь 2022 рік та наближується до суми 2021р., що свідчить про посилення довіри населення до цього інструменту», — повідомила начальник управління Private Banking ОТП Банку Вікторія Мислива.

За її словами, сума придбання гривневих ОВДП склала 258 млн грн. ОВДП в євро було придбано на суму 1,3 млн євро; у дол. США — майже 60 млн дол. США. Найбільшим попитом при цьому користувалися держпапери зі строком обігу від 6 до 12 місяців. Максимальна ставка доходності, що сьогодні отримають клієнти, складає по гривневих паперах – 19,75% річних, номінованих у доларах США – 4,85%, у євро — 3,25%.

Як відзначила В.Мислива, на сьогодні ОВДП є одним з найкращих інструментів збереження коштів, особливо в іноземній валюті.

«Окрім підвищеної доходності, державні папери є безризиковим вкладенням коштів, повернення яких гарантовано державою; доходи, які одержуються у валюті інвестування від них, не оподатковуються, і найголовніше – кошти, залучені в ОВДП, спрямовуються для підтримки України та підвищення її обороноспроможності», — підкреслила вона.

Як повідомлялося раніше, клієнти ОТП Банку, що вкладають кошти в ОВДП, мають змогу відслідковувати свій портфель у застосунку OTP Bank UA завдяки новому сервісу. Зокрема клієнти – власники облігацій можуть перевірити свій портфель цінних паперів та історію операцій, контролювати графік виплати відсотків, ознайомитися з графіком повернення інвестицій.

Клієнти, які не є власниками ОВДП, можуть отримати додаткову інформацію про цінні папери та подати онлайн-заявку для отримання консультації.


Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація