UA

Напередодні Великодня курс зберігатиметься у межах 37-38 грн/дол.США., - головний дилер

Напередодні Великодня курс зберігатиметься у межах 37-38 грн/дол.США., - головний дилер

Головними факторами укріплення гривні на готівковому ринку в Україні в березні 2023 року є початок аграрного сезону, зниження попиту через валютні депозити, дефіцит готівкової гривні, розповів журналістам дилер департаменту глобальних ринків ОТП Банку Антон Курінний. «Також це пов’язують із закриттям «онлайн-казино», які впливали на валютний ринок, та зменшенням тіньового ринку на 25-35%, що також послабило тиск на валюту», – підкреслив він.

За його словами, наразі готівкова гривня укріплюється, і напередодні Великодня курс зберігатиметься у межах 37-38 грн/дол.США.

На питання про те, чи зменшує нинішній курс попит на валютні 3-місячні депозити, А.Курінний відзначив, що цей чинник має часовий «геп» мінімум місяць або два. «Тож через 1-2 місяці має розпочатися тиск на валюту, адже зменшиться пропозиція, але ми не знаємо, чи не буде зацікавленості раніше того часу. Можливо, інші чинники не дадуть ослабнути гривні, тому депозити і відкладуть до кращих часів», – наголосив він. 

Також А.Курінний зробив прогноз відносно динаміки готівкового і офіційного (НБУ) курсу до кінця 2023 року. Так за його словами, офіційний курс очікується у межах 40-42 грн/дол.США, готівковий – орієнтовно 42-44 грн/дол.США.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація