UA

Перезапуск пільгового іпотечного кредитування – правильна та необхідна ініціатива, – СЕО ОТП Банку

Перезапуск пільгового іпотечного кредитування – правильна та необхідна ініціатива, – СЕО ОТП Банку

У цілому перезапуск пільгового іпотечного кредитування - правильна та необхідна ініціатива, вважає Володимир Мудрий, голова правління ОТП Банку.

За його словами, з одного боку, це допомога тим категоріям населення, які беруть участь у захисті країни від агресора, та головне – це створення внутрішнього попиту для поновлення економіки.

«Іпотечне кредитування завжди було і є одним із дієвих механізмів комплексного підходу зі стимулювання економіки: як відомо, одна гривня інвестована у будівництво впливає з майже п’ятикратним мультиплікатором на економіку у цілому», - зазначив банкір.

При цьому, Володимир Мудрий припускає, що ключовим чинником успіху програми буде сам попит з боку населення та готовність українців брати на себе зобов’язання за кредитом на 10 і більше років у поточних умовах невизначеності.

Тим не менш, на думку голови правління ОТП Банку, на даному етапі ця програма є більш прийнятною для банків, власником яких є держава, особливо враховуючи військовий стан та ризики, які зараз існують, у т.ч. у зв’язку з низкою законодавчих обмежень на діяльність кредитора. У подальшому ж, до участі в програмі будуть долучатися і комерційні банки.


Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація