UA

НБУ спростив зарахування готівкових коштів для купівлі військових облігацій

НБУ спростив зарахування готівкових коштів для купівлі військових облігацій

На період дії воєнного стану Національний банк дозволив банкам не перевіряти джерела походження готівкових коштів у разі придбання ними військових облігацій для своїх клієнтів.

Відповідна постанова НБУ набрала чинності з 11 березня та діятиме до завершення воєнного стану в Україні.

Нагадуємо, згідно з умовами випуску військових облігацій: такі ОВДП номіновано у гривні; номінальна вартість однієї облігації складає 1000 грн; строк обігу – 1 рік; ставка дохідності визначається у ході аукціону; комісію за придбання держпаперів через ОТП Банк – скасовано.

Крім того, Національний банк на період дії воєнного стану дозволив банкам не перевіряти джерела походження готівкових коштів у разі зарахування їх на рахунки Збройних Сил та на поточний рахунок Міністерства соціальної політики України – для підтримки найуразливіших категорій населення: задоволення продовольчих потреб, облаштування місць розміщення біженців та громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце свого проживання, забезпечення одягом та взуттям, надання ліків та медичних препаратів, забезпечення населення товарами першої необхідності, задоволення інших першочергових потреб життєдіяльності людини.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація