UA

ОТП Банк придбав для своїх клієнтів військові облігації на другому аукціоні Міністерства Фінансів України

ОТП Банк придбав для своїх клієнтів військові облігації на другому аукціоні Міністерства Фінансів України

ОТП Банк взяв участь у другому аукціоні Міністерства фінансів України з продажу військових ОВДП та придбав військові облігації для своїх клієнтів. Усього за результатами другого аукціону у державний бюджет було залучено 6,7 млрд грн.

Згідно з умовами випуску, облігації номіновано у гривні, номінальна вартість однієї облігації складає 1000 грн, строк обігу – 1 рік; ставка дохідності визначається у ході аукціону. Комісію за придбання державних паперів ОТП Банком на користь своїх клієнтів було скасовано.

Придбати військові ОВДП через банки, які є первинними дилерами, можуть приватні особи, підприємства та іноземні інвестори. Кошти, залучені від продажу, буде спрямовано на потреби ЗСУ та для забезпечення безперервного забезпечення фінансових потреб держави в умовах війни.

Перший аукціон з продажу військових облігацій відбувся 1 березня 2022 року, від продажу яких в державний бюджет було залучено 8,1 млрд грн.

ОТП Банк входить до переліку 11 банків - первинних дилерів, та за підсумками 2021 року посідав у їх загальному рейтингу друге місце за обсягами придбання ОВДП та перше місце серед недержавних банків.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація